Den brittiske programledaren Jonnie Irwin gick bort efter en tids sjukdom i februari i år.
Den brittiske programledaren Jonnie Irwin gick bort efter en tids sjukdom i februari i år. - Foto: Stella Pictures

Jess Irwin om barnens saknad: "Vill att pappa kommer tillbaka"

Jonnie Irwin, känd från "En plats på landet" och "En plats i solen", gick bort i februari efter en tids sjukdom. Nu berättar programledarens änka Jess Irwin om hur hon håller Jonnies minne vid liv och hur hon pratar om dödsfallet med sönerna.


Det var den 2 februari i år som brittiska medier rapporterade att programledaren Jonnie Irwin, som synts i både "En plats i solen" och "En plats på landet", avlidit i sviterna av den cancer han diagnostiserades med i augusti 2020.

Lungcancern han drabbats av spred sig senare till hjärnan och under vintern 2022 berättade tv-profilen att sjukdomen var obotlig. 

LÄS MER: Jonnie Irwin från "En plats i solen" är död – blev 50 år

Jonnie Irwin till höger. Foto: Stella Pictures

LÄS MER: Jonnie Irwin om svåra sjukdomstiden: "Inte sovit på sex nätter"

Jonnie Irwin berättade inte om sjukdomen för barnen

Under sjukdomstiden berättade Jonnie Irwin öppenhjärtigt om sitt mående och de tuffa behandlingar han genomgick. Han berättade också att hans tre barn – Rex, 5, och tvillingparet Rafa och Cormac, 3 – var ovetande om att sjukdomen var obotlig.

– Vi sticker våra huvuden i sanden så länge som möjligt, sa han till Hello Magazine då. 

LÄS MER: "En plats i solen"-profilen om obotliga cancern – har inte berättat för barnen

Jess Irwin: "Vi hade så otroligt kul"

Förutom sina tre barn lämnade också Jonnie Irwin frun Jess Irwin efter sig och i en stor intervju med Hello Magazine berättar hon nu om sorgearbetet och hur hon hanterar bortgången i samtalen med sönerna. 

– Jonnie är närvarande i så många av våra konversationer. Rex säger: "Skulle pappa vilja titta på det här?" eller "Var det här pappas favoritchoklad?". Han vill inkludera honom, medan tvillingarna mer säger: "Jag vill att pappa kommer tillbaka", varpå jag svarar "Ja, jag med.", berättar hon för tidningen

Vidare berättar Jess hur Jonnie, som hon kallar för sin "favorit", fick henne att skratta som ingen annan.

– Vi hade så otroligt kul, Jonnie och jag. Vi var aldrig tråkiga. Vi var inte bästa vänner, vi var älskare. Det fanns passion.

LÄS MER: "En plats på landet"-tittarnas stöd till Jonnie Irwin

TV
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!