Samir Badran
Samir Badran berättar varför han slutade som mäklare. - Foto: Johan Nilsson/TT

Därför hoppade Samir Badran av mäklaryrket – egentligen

Samir Badran slutade abrupt med sitt artisteri för att istället sadla om och bli mäklare. Men från den ena dagen till den andra hoppade han av mäklaryrket. Nu berättar han för första gången varför.


Det var 2013 som Samir Badran, 33, slog ned som en bomb i reality-Sverige då han stegade in i Paradise Hotel. Samir blev snabbt en tittarfavorit och blev snabbt tillfrågad om att vara med i säsongen efter. Badran och flera andra profiler blev efter sin medverkan kända över hela landet och samlade snabbt på sig över 300 000 – 400 000 följare på Instagram. 

Här lämnar Samir Badran intervjun efter reporterns fråga

Efter sin medverkan tog det inte lång tid innan han sprang in i Viktor Frisk. Killarna blev goda vänner och bildade sedan musikduon "Samir & Viktor". 

Samir och Viktor. Bildkälla: TT/Nyhetsbyrån

Allt om Samir Badran: Ålder, längd, flickvän och mäklarjobbet

Killarna har idag släppt flera hits som går varma på Spotify och flera somrar har de turnerat över hela Sverige vilket tillslut blev lite för mycket då schemat inte hade en enda lucka på flera månader. 

Då Samir Badran tyckte att kändisskapet blev för jobbigt så valde han en dag att lämna scenen och istället sadla om till mäklare. Efter att han blivit klar med sin utbildning fick han jobb på en firma många hört talas om. 

Hatstorm efter bilden på Samir Badran och ökända profilen: "Snälla sluta"

Men en dag slutade han på firman. 

Ett halvår efter att Samir Badran slutat på mäklarfirman han jobbade på gjorde polisen ett stort tillslag där. I en razzia greps fyra personer, varav två har kopplingar till byrån. Byrån misstänktes ha genomfört flera försäljningar med hjälp av bulvaner.

Samir Badran. Bildkälla: Johan Nilsson/TT

– Jag jobbade inte där längre men jag märkte ingenting. Jag trivdes inte som mäklare överhuvudtaget så jag ville byta kontor. Jag trivdes inte där heller så jag avbröt hela mäklarkarriären, sa Samir Badran i en kommentar till Aftonbladet.

Badran har sedan dess valt att lämna mäklaryrket och istället gå tillbaka till musiken. 

Samir Badran: Därför slutade jag som mäklare

Många har nu undrat om det var den struliga firman som Badran arbetade på som tillslut blev droppen som fick bägaren att rinna över. Men när han och Viktor Frisk gästade Malin Norlanders "Söndagsångest" så berättade han att det var en helt annan sak som avgjorde. 

Samir och Viktor gästade Malin Norlander. Bildkälla: Youtube

– Helt ärligt så tycker jag att det är mycket roligare att stå på scenen. Jag hatar verkligen att vara känd men att få uppträda och stå på scenen det är roligare än allt, berättar han. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!