Munters höjer målet för nettoomsättningstillväxten

Klimatkontrollbolaget Munters justerar sitt mål för nettoomsättningstillväxten på medellång sikt, enligt ett pressmeddelande.Det nya målet är att åstadkomma en genomsnittlig total nettoomsättningstillväxt på mer än 14 procent över en konjunkturcykel, mot tidigare målet om 10 procent organisk tillväxt över en konjunkturcykel."Munters är positionerat mot marknader med stark underliggande tillväxt, såsom marknaden för kylning av datacenter, batteritillverkning, clean technologies och digitala lösningar för livsmedelsindustrin. För de kommande åren förväntar sig Munters en ny tillväxtfas där nettoomsättningen kommer att drivas av såväl organisk som förvärvsdriven tillväxt.

Därför sätter bolaget nu ett nytt tillväxtmål för den totala nettoomsättningen", står det.De övriga målen kring justerad ebita-marginal, genomsnittligt operativt rörelsekapital och utdelningspolicyn på medellång sikt lämnas oförändrade.Därutöver meddelar Munters att man uppdaterar sina strategiska hållbarhetsmål. Detta innebär att bolaget tar ett nästa steg i att framtidssäkra att man är i linje med ambitionerna i Parisavtalet.

Bolaget meddelar också att det ansluter sig till SBTi, Science Based Targets initiative."Genom att ansluta till SBTi kommer bolaget att få de tidigare uppsatta mål för Scope 1 och 2 validerade och sätta nya mål för Scope 3", skriver Munters.


/
/